Lumo-verkkokaupassa asiakas valitsee ja vuokraa asuntonsa itse kuluitta. Emme käytä asunnonvälittäjiä eikä välityspalkkioita ole.

In Lumo webstore you can select and rent an apartment directly by yourself online, free of charge. We don't use brokers and therefore you don't need to pay a broker's fee.

Vuokraa koti helposti netistä!

Lumo-verkkokaupassa voit vuokrata asunnon heti – ilman hakemusta, ilman vuokravakuutta ja ilman asukasvalintaa. Päätös on sinun. Lisäksi annamme sinulle tyytyväisyystakuun.

Näin palvelu toimii

1. Valitse

Lumo-verkkokaupassa on monipuolinen valikoima Lumo-vuokra-asuntoja eri puolilta Suomea. Voit etsiä kotia esimerkiksi sijainnin, asunnon koon tai vuokran perusteella.

2. Vuokraa

Kun löydät etsimäsi, voit vuokrata sen suoraan verkosta itse – ilman välikäsiä, välityspalkkiota tai vuokravakuutta. Maksat vuokrauksen yhteydessä ensimmäisen kuukauden vuokran.

3. Muuta

Pääset muuttamaan Lumo-verkkokaupan asuntoon heti asunnon tiedoissa ilmoitettuna vapautumispäivänä. Valmistumassa oleviin asuntoihin pääset muuttamaan annetun valmistumispäivämäärän jälkeen.

Sellainen vuokrasopimus kuin tarvitset

Lumo-verkkokaupassa solmit normaalisti kuuden kuukauden mittaisen määräaikaisen vuokrasopimuksen. Sopimusta jatketaan toistaiseksi voimassaolevana, jos kumpikin osapuoli niin haluaa.

Lumo tarjoaa mahdollisuuden solmia myös kolmen kuukauden vuokrasopimuksen tiettyihin Lumo-koteihin. Jos et ole varma siitä, kuinka pitkäksi aikaa tarvitset asuntoa, voit aloittaa lyhyemmällä vuokrasopimuksella, jolloin vuokra on hieman korkeampi. Tällainen vuokrasopimus on aina kolmen (3) kuukauden määräaikainen sopimus, ja sitä voidaan jatkaa, mikäli molemmat osapuolet niin haluavat.

Vaikka muuttaisit lyhyemmäksikin ajaksi, saat silti kodin joka tuntuu kodilta!

Uudiskohteissa vuokrasopimus on aina kahdentoista (12) kuukauden määräaikainen sopimus ja sitä jatketaan molempien osapuolten niin halutessa.

Toivomme, että viihdyt Lumo-verkkokaupasta vuokraamassasi Lumo-asunnossa. Siksi annamme sinulle tyytyväisyystakuun.

Tyytyväisyystakuu tarkoittaa sitä, että voit peruuttaa asunnon vuokrasopimuksen kuluitta, jos se ei vastaa siitä esitettyjä kuvia tai ennakkokuvausta.

Tyytyväisyystakuulla haluamme varmistaa, että vuokraamasi asunto on sellainen kuin lupasimme. Koska vuokrauspäätös tehdään kuvien ja annettujen tietojen perustella, eikä asuntoa pääse katsomaan etukäteen, annamme mahdollisuuden peruuttaa vuokrasopimus tutustumiskäynnin yhteydessä, mikäli asunto ei vastaa antamiamme tietoja. Mikäli sopimus peruutetaan, palautamme maksamasi kuukauden vuokran kokonaisuudessaan noin viiden arkipäivän kuluessa emmekä peri peruutuksesta mitään kuluja.

Peruuttaminen on mahdollista tutustumiskäynnin yhteydessä, joka pyritään järjestämään kolmen arkipäivän kuluessa vuokrasopimuksen solmimisen jälkeen. Uudis- ja peruskorjauskohteiden asuntojen tutustumiskäynti järjestetään erikseen ilmoitettavana ajankohtana. Mikäli et käy tutustumiskäynnillä, luovut samalla oikeudestasi peruuttaa vuokrasopimus.

Usein kysyttyjä kysymyksiä

 • Mikä on Lumo-verkkokauppa?

  Lumo-verkkokauppa on uudenlainen tapa vuokrata asunto. Vuokraus tapahtuu kokonaan verkossa ja täysin ilman hakemuksia tai odottamista. Vuokrasopimus solmitaan ja vahvistetaan maksamalla ensimmäisen kuukauden vuokra verkkopankin kautta tai luottokortilla. Palvelussa ei peritä erillistä vakuusmaksua. Emme käytä asunnonvälittäjiä eikä välityspalkkioita ole. Otamme yhteyttä seuraavana arkipäivänä ja sovimme avainten luovutuksesta sekä asunnon tutustumiskäynnistä.

 • Pääsenkö katsomaan asuntoa ennen vuokraamista Lumo-verkkokaupassa?

  Jos haluat olla varma siitä, että saat juuri haluamasi asunnon, vuokrauspäätös tulee tehdä heti. Tämän vuoksi et pääse katsomaan asuntoa ennen vuokrauspäätöstä. Asuntoa ei ole mahdollista varata. Tyytyväisyystakuu antaa sinulle mahdollisuuden peruuttaa vuokrasopimus tutustumiskäynnin yhteydessä, jos asunto ei vastaa siitä annettuja tietoja. Tutustumiskäynti pyritään järjestämään kolmen arkipäivän kuluessa vuokrasopimuksen solmimisen jälkeen.

 • Kuinka pitkän vuokrasopimuksen solmin vuokraamalla asunnon Lumo-verkkokaupassa?

  Vuokrasopimus astuu voimaan heti maksettuasi ensimmäisen asumiskuukauden vuokran. Sopimus on kuuden (6) kuukauden mittainen määräaikainen vuokrasopimus, jota jatketaan toistaiseksi voimassa olevalla sopimuksella, mikäli kumpikaan osapuoli ei halua päättää vuokrasuhdetta kuuden kuukauden määräaikaisuuden päätteeksi. Voit solmia myös kolmen (3) kuukauden määräaikaisen sopimuksen, jolloin vuokra on hieman kalliimpi. Uudiskohteissa vuokrasopimus on aina kahdentoista (12) kuukauden määräaikainen sopimus. Mikäli asumisessasi ei ole ilmennyt ongelmia, toivomme tietysti, että jatkat Lumo-asukkaana myös määräaikaisuuden jälkeen.

 • Milloin pääsen muuttamaan Lumo-verkkokaupan kautta vuokrattuun asuntoon?

  Pääset muuttamaan Lumo-verkkokaupan asuntoon heti asunnon tiedoissa ilmoitettuna vapautumispäivänä. Valmistumassa oleviin asuntoihin pääset muuttamaan annetun valmistumispäivämäärän jälkeen.

 • Mitä teen, jos minulla on palvelun käytössä ongelmia?

  Asiakaspalvelumme auttaa. Ole yhteydessä asiakaspalveluumme, puh. 020 508 3500 (ma–ke, pe 8–16, to 9.30–16, puhelun hinta 8,4 snt/min) tai asiakaspalvelu@lumo.fi.

 • Mitä asuntoja Lumo-verkkokaupassa on tarjolla?

  Lumo–verkkokaupassa on tarjolla suuri osa vapautuvista Lumo-vuokra-asunnoista joita on yhteensä yli 30 000 ympäri Suomen. Palveluun lisätään asuntoja joka päivä, joten suosittelemme tilaamaan sähköpostiisi Lumo-verkkokaupan hakuvahdin, niin kuulet ensimmäisten joukossa, kun hakuehtojasi vastaavia asuntoja tulee saataville. Samat asunnot löytyvät myös Lumo.fi-sivustolta, jossa voit täyttää asuntohakemuksen, ellet tee vuokraamispäätöstä heti.

 • Mitä jos luottotietoni eivät ole kunnossa tai minulla on vuokravelkaa Kojamo Oyj:lle?

  Jos luottotietosi eivät ole kunnossa tai sinulla on aikaisempia vuokrasopimuksia koskevaa velkaa Kojamo Oyj:lle, et voi valitettavasti vuokrata asuntoa suoraan Lumo-verkkokaupassa. Sen sijaan voit tehdä asuntohakemuksen Lumo.fi-sivustolla, josta myös näet koko asuntovalikoimamme. Voit myös ottaa yhteyttä asiakaspalveluumme, puh. 020 508 5000 (ma–ke, pe 8–16, to 9.30–16, puhelun hinta 8,4 snt/min).

 • Voinko vuokrata asunnon yhdessä puolisoni/kaverini kanssa?

  Kyllä voit. Täytätte vain palvelussa molempien tiedot. Vuokrasopimuksen solmimisen edellytyksenä on, että vähintään toisella teistä on luottotiedot kunnossa ja ettei kummallakaan ole aikaisempia vuokrasopimuksia koskevaa velkaa Kojamo Oyj:lle. Molempien vuokraajien täytyy olla yli 18-vuotiaita.

 • Haluan vuokrata myös autopaikan, onnistuuko se verkkokaupassa?

  Näet palvelun kautta autopaikkatilanteen ja vuokraaminen onnistuu asukassivuillamme asunnon vuokrasopimuksen solmimisen jälkeen. Joissakin kohteistamme autopaikat vuokraa pysäköintiyhtiö. Näiden autopaikkojen tietoja ei valitettavasti ole Lumo-verkkokaupassa.

 • Miten voin seurata helpoimmin Lumo-verkkokauppaan tulevia uusia minua kiinnostavia asuntoja?

  Voit tilata sähköpostiisi Lumo-verkkokaupan hakuvahdin, niin kuulet ensimmäisten joukossa, kun hakuehtojasi vastaavia asuntoja tulee saataville. Tilaa vahti näin: Tee ensin haluamasi asuntohaku Lumo-verkkokaupassa , klikkaa sitten hakutulossivulla olevaa "Tilaa hakuvahti" -nappia ja anna sähköpostiosoitteesi. Saat sähköpostiisi vahvistusviestin, jota klikkaamalla vahti alkaa toimia. Saat jatkossa tiedon uusista vapaista asunnoista sähköpostiisi tunnin sisällä. Voit muokata vahtia tai poistaa sen milloin haluat viestien lopussa olevasta linkistä.

 • Olen alle 18-vuotias – voinko silti vuokrata asunnon palvelun kautta?

  Valitettavasti et. Jos olet yli 16-vuotias, voit täyttää asuntohakemuksen Lumo.fi -palvelussa. Muussa tapauksessa ota yhteyttä asiakaspalveluumme, Ma–ke, pe 8–16, to 9.30–16. Puh. 020 508 5000 (8,4 snt/min).

Tilaa hakuvahti